2012. július 20., péntek

Csibemájgaluska leves anyukámtól

                                    csak azért nagyítottam, hogy jobban lássad a galuskát


Hozzávaló
A leveshez
•    2 db dundi sárgarépa
•    1 db fehérrépa
•    ¼ vagy egy kicsi zeller (15 dkg)
•    1 fej vöröshagyma
•    15 dkg karalábé
•    1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint
•    olaj
•    petrezselyem a szóráshoz
A galuskához
•    20 dkg csibemáj
•    1 db tojás
•    
•    bors
•    1,5 ek zsemlemorzsa
•    és annyi liszt, hogy nokedli sűrűségű legyen a massza
•    ½ kisebb vöröshagyma reszelve vagy nagyon apróra vágva
•    petrezselyem
                                                      belekerül az aprított vöröshagyma

                                                     belekerül az aprított petrezselyem

Elkészítés
1. A májat elkaparom, hozzáadom a tojást, sót, borsot, hagymát, petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjak. Félreteszem.
2. A zöldségeket 1-1 cm darabokra vágom. A hagymát az olajon üvegesre pirítom közben a zöldségeket is hozzáadom, és párolom tovább egy kicsit. Majd felöntöm a húslevessel és felforralom, puhára főzöm
3. A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatom a májgaluskát és készre főzöm. Petrezselyemmel megszórom és tálalható.


Megjegyzés: Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése