Hozzávaló
- 1,5 kg fehér fejeskáposzta
- 1,5 kg paprika sárga - piros vegyesen
- 0,5 kg Bogyiszlói erős paprika
- 1,5 kg vöröshagyma
- 1 kg sárgarépa
- 1,5 kg uborka
- 40 dkg kristálycukor
- 7 dkg só
- 3 dl 20 % ecet
- 1mokkáskanál borkénpor
- 1 mokkáskanál Nátrium - benzoát
Elkészítés
Minden hozzávalót legyalulok egyforma vastagságúra.Hozzáteszem a sót, cukrot, ecetet a tartósítószereket, jól átforgatom. Soknak tűnik, de hamar összeesik. Addig hagyom a konyhapulton míg bő levet nem enged. Ez alatt az idő alatt többször
átforgatom. Tisztára mosott üvegekbe teszem, lezárom és mehet a helyére
nem kell dunsztolni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése