Hozzávaló
- 60 dkg tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk majoránna
- 3 tk só
- késhegynyi őrölt kömény
- 3 ek pirospaprika
- 4 ek olaj
- 1 mk Erős Pista
- 1/2 pohár rizs
- annyi víz, hogy ellepje a káposztát
Elkészítés
A húst megmosom, felkockázom. A rizst megmosom és lecsepegtetem. A
hagymát apróra vagdosom. A káposztát jól kimosom és hagyom lecsöpögni.
Az edénybe teszem az olajat erre a húst a hagymát az összes fűszert a
káposztát és 1 pohár vizet. Jól összekeverem és felöntöm annyi vízzel,
hogy a káposztát ellepje. Lezárom a kuktát úgy , hogy a szelep zárt
állapotban legyen. Elindítom a főzést.
Program: SOUP/LEVES
Pár percig hagyom, hogy a gép pihenjen, majd kiengedem a gőzt. Levehető a
tető és most beleteszem a megmosott rizst. Lezárom a készüléket úgy,
hogy a gőzszelep nyitva van, majd a szelepet is zárt állásba teszem.
Ezután elindítom a rizsfőzést.
Program: RICE/RIZSFŐZÉS
Ha lejárt a program, hagyom a gépet hűlni egy kicsit, majd kiengedem a
gőzt és ekkor már levehető a teteje a készüléknek elkészült az étel és
tálalható a káposzta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése